IKONOPISAC MIRJANA ŽIVKOVIĆ

Bog nam stalno šalje signale, ali malo je onih koji obraćaju pažnju na to.Kad bismo se samo malo navikli da usredsredjujemo svoje opažanje, život bi bio mnogo lepši i lakši u ovom našem materijalnom svetu. Znali bi kada nešto da uradimo ili ne uradimo, kada nas neko laže ili govori istinu, i samim tim život bi nam se pročistio od loših ljudi i situacija u koje upadamo iz čistog neznanja. Te signale koje nam Bog šalje, vrlo često pokušavaju da preimenuju u sujeverje da bi nas odvratili od istine, da lakše manipulišu nama uvlačeći nas u antagonizam prema svakoj drugoj veri / što je takođe bogohuljenje i greh/. Mi, koji smo pravoslavne vere, mislimo da ako idemo u crkvu i slavimo slavu možemo sebe smatrati pravoslavcima, a da pri tom ne poznajemo ni jedan zakon univerzuma, pa samim tim, iz neznanja svakodnevno kršimo te zakone. Neznanje je takođe greh, jer zakon uzroka i posledice nepogrešivo radi! Isto tako, ne znamo mnogo ni o ikonama, kakve one moraju da budu, za šta one služe i sa kakvim materijalom se rade.
Ikona mora da bude uradjena uljanom bojom i pigmentima, jer takva ikona preživljava vekove a da se njena tekstura ne promeni, naprotiv, iz godine u godinu ona samo dobija na svom kvalitetu. Ikona ne treba da se radi akrilnom bojom ili temperom, jer takva ikona mora da popuca i kratkog je veka. Kada ikona ispuca, to nije dobar znak koji nam Bog šalje.
Slavsku ikonu treba obavezno imati, jer ona čuva porodicu. Svako ima sveca koji samo čeka da mu se obratite, ali vi niste otkrili koji je to svetac. Svaki svetac ima svoje polje delovanja i u skladu sa vašom željom, morate znati koji svetac vam je može ispuniti.

telefon: 065/5643-733, 060/5643-733
email: mirjana.nikolic@prodaja-ikona.rs

Komentari

komentara